Tutkimusten mukaan työhyvinvoinnin paraneminen 1 %-yksiköllä nostaa tuottavuuta 2 %-yksiköllä. Ossi Aura ja Guy Ahonen ovat tutkimuksissaan osoittaneet, että strategisen hyvinvoinnin johtamisessa voidaan 1 euron investoinnilla saada jopa 12 euron tuotto. Haasteena pidetään sitä, että tuo on niin vaikeaa. Ihmiset ovat niin erilaisia ja kaikki vaan eivät lähde mukaan.
Koska toisinkin tapahtuu, niin sitoutumisen aikaansaaminen on siis jotenkin mahdollista. Vaikka jättäisimmekin työpaikoista pois nuo aivan ekstreemit, kuten vaikkapa pelifirmat, niin silti jää paljon menestystarinoita. Muistat ehkä uutisen putkiremontista, joka tehtiin 2 viikossa. Sieltä taustalta löytyy sitoutuminen. Kun sitoutumisen ja sen myötä paremman onnistumisen ja hyvinvoinnin saavuttaminen on mahdollista perinteisellä ”äijä” alalla, on se varmasti sitä muuallakin. Merja Fischer löysi väitöstutkimuksessaan, että positiivisuus (joka on seurausta sitoutumisesta) tuottaa parempaa liikevaihtoa ja katetta. Ja tyytyväisempiä asiakkaita. Ratkaisu on siis olemassa.
Ratkaisu on yllättävänkin helppo, se on oikein toteutettu valmennus. Valmennuksen onnistumisen ratkaisee kaksi asiaa. Jotka molemmat ovat vaikeita. Ensinnäkin johdon on sitouduttava valmennukseen ja sen jälkeen tapahtuvaan kulttuurin muutosta tukevaan pitkäjänteiseen toimintaan. Ja toiseksi valmennus on toteutettava sellaisilla työkaluilla, joilla oikeasti saadaan vaikuttavuutta aikaiseksi. Ei riitä, että on kivaa tai innostavaa, pitää päästä syvemmälle ja vaikuttaa pitkäjänteisesti.
Jokainen meistä on joskus oppinut uusia asioita ihan yhdellä kertaa. Kaikkien meidän kaikkia noita oppimistapahtumia yhdistää yksi tekijä. Niihin liittyy erittäin vahvasti jokin tunne. Se voi olla pakahduttava onnistuminen tai yhtä vahvasti todella suuri nolostuminen. Olennaista on, että tuo tunne on johtanut meidän käyttäymisemme muutokseen. Tässä on se avain, jolla saadaan pitkäjänteistä vaikuttavuutta valmennukseen. Tunteet ovat kuitenkin hieman monimutkainen juttu, niiden kanssa toimiminen vaatii tietoa ja taitoa, jotta saavutetaan tavoitellut tulokset. Mutta sitten, kun vaikuttavuuden saavuttaa, niin tulokset ovat merkittäviä! Ja mikä parasta, tuo on kaikille organisaatioille mahdollista.
Muutos ei ole poikkeustilanne, vaan jatkuva olotila. Kehittyminen muodostuu osalle meistä pikkuhiljaa paineeksi. Stressin lähteenä se johtaa negatiivisten tunteiden ja pelkojen kasvamiseen. Ensimmäinen muutos, joka organisaatioissa pitää saada aikaiseksi, on peloista vapautuminen. Onnistumisen ja menestymisen kannalta tuo on se ehdoton ja välttämätön ratkaistava asia. Siis pelon tuntemuksen (joka usein sanoitetaan ihan jonain muuna) poistaminen.
Sitoutumista tukevan valmennuksen kohdalla pitää siis mennä tunteiden alueelle. Aloitetaan pelkojen poistamisesta ja sitten lähdetään rakentamaan uutta. Tässä työssä tunneälytaidot, kehittämämme tunneälyä hyödyntävä oppimisprosessi (BfEAL®) oppimisalustoineen tuottaa erinomaisen tuloksen. Valmennuksen onnistuminen varmistetaan kattavalla, organisaation tarpeet ja ihmiset kartoittavalla pohjatyöllä. Sama vastaus, yksi yleislääke kaikille, ei aidosti tuota pitkäjänteistä tulosta.
Olemme tehneet BfEAL® menetelmällä töitä kymmenien organisaatioiden kanssa. Palautteet kertovat mm että ”tämä päivän valmennus oikeasti muutti meidän toimintakulttuuriamme paremmaksi”. Näin sanoi teollisuusalan yrityksen toimitusjohtaja. Julkisessa organisaatiossa saavutettiin satojen tuhansien eurojen tuottavuussäästöt uudenlaisella, henkilöstön ajattelua ja näkökulmia avartaneella valmennuksella. Työhyvinvointi parani siinä samalla.
On vain yksi tapa saada selville, mitä tai paljonko teidän organisaationne voisi saavuttaa. Oletko sinä valmis haastamaan itsesi ja työyhteisösi, kehittymään ja kehittämään? Jos, niin sinun kannattaa ottaa yhteyttä heti. Käydään pieni keskustelu mahdollisuuksista. Se ei maksa mitään, ei velvoita sinua mihinkään! Mutta voitte saavuttaa merkittävän tuottavuuden kasvun!
Parempi asiakastyytyväisyys, alhaisemmat poissaolot, parempi laatu ovat niitä asioita, joita ihmisten hyvä asenne ja työyhteisön hyvä ilmapiiri tuottavat. Oikealla työkalulla saavutatte sen suurimman hyödyn. Soita nyt!
Mietit ehkä, että mikä tämä ihmeratkaisu on? Ratkaisumme perustuu tieteellisiin tutkimuksiin, käytännön tekemiseen ja se on myös ulkoisen asiantuntijatahon auditoima; https://www.kokoastandard.com/bfeal Soita nyt, niin ensi syksy on parempi!